Hvad indeholder Microsoft Office 365?

Hvad indeholder Microsoft Office 365?

En gennemgang af programmerne der følger med Microsoft Office 365


Overvejer I Microsoft Office 365?

Inden man hengiver sig til Microsoft 365, er det en god idé at skrive op, hvad man har af behov, for der kan være andre alternativer, der kan være både billigere og bedre. Snart udgiver vi en artikel om, hvordan man finder den rigtige løsning til, der passer til jeres kontor.

Kommer snart ⏰: Hvilket kontor software er rigtigt for os

Så I ved allerede at I skal bruge Office 365? Det forstår vi godt, for Office 365 indeholder ekstremt mange stærke værktøjer. Men hvilken licens skal man så vælge? I denne oversigt gennemgår vi de forskellige apps og hvilke licenser de er en del af. Licensering er aldrig helt lige til med Microsoft. De har lavet en komprimeret oversigt, hvor man kan se de forskellige muligheder.

Nu tænker du nok, er vi Business eller Enterprise? Det har vi selvfølgelig også en guide til sidst i artiklen 👍

Udnytter I O365's fulde potentiale?

Office 365 er designet til at hjælpe dig med at blive mere produktiv med en mindre indsats. Mens mange mennesker er bekendt med nogle af elementerne i Office 365, indser mange ikke, hvad det store udvalg af apps faktisk tillader dig at gøre. Hvilket ofte resultere i, at mange køber/bruger software fra andre leverandører med funktioner man allerede har igennem O365.
Læs denne artikel og find ud af præcis, hvad der er inkluderet i Office 365, hvad de forskellige apps er til, og hvordan de kan gavne dig og din virksomhed.

Et dybere dyk i de udvidede funktioner

Der findes en række funktioner og programmer, som den almindelige bruger måske ikke kender. Her går vi i detaljerne med applikationerne inkluderet i Office 365 som oftest er de mindre kendte sikkerhed og compliance apps:

 • Archiving & Legal Hold
 • eDiscovery
 • Advanced eDiscovery
 • Customer Lockbox
 • Advanced Data Governance
 • Office 365 Advanced Security Management
 • Office 365 Advanced Threat Protection

Mere end én licens

Visse applikationer er kun tilgængelig på bestemte O365 planer. Office 365 Business & Enterprise abonnementer dækker over flere licenser, og det kan være lidt svært at overskue, hvilke programmer der er med og hvornår. Så vi har lavet et tag ved hvert program, så det er til at gennemskue.

Der findes licenser til uddannelser og NGO'er, dem dækker vi ikke her, men kig efter (A1, A3 og A5) eller spørg os. Så kan vi hjælpe jer.
Microsoft har en fin oversigt her: Microsoft EDU

Tags vi bruger som overblik. For virksomheder, er det relevant at kigge på:

 • BB = Business Basic
 • BS = Business Standard
 • BP = Business Premium
 • E1 = Enterprise E1
 • E3 = Enterprise E3
 • E5 = Enterprise E5

Teams

Tilgængelig med: BB, BS, BP, E1, E3, E5

Teams er en chat-baseret arbejdsplads til grupper af kolleger og eksterne. Begrebet Teams kan dække en hel virksomhed, en enkelt afdeling eller et mindre projektteam osv. I bund og grund giver Teams en enkelt grænseflade, hvor teammedlemmer kan chatte eller lave videoopkald, tage noter og dele filer øjeblikkeligt.

Teams applikationen integrerer med andre Office 365 apps, hvilket betyder, at du ikke behøver at skifte mellem apps, mens du arbejder i Teams. Ved at oprette et 'Team', vil du automatisk blive tildelt en teamgruppe, OneNote-rum, SharePoint-site og Plan - så det er meget integreret med disse andre elementer i Office 365. Inden for et Team kan du oprette 'kanaler', som er underafdelinger af dit team og kan bruges til fx. individuelle projekter inden for det større team. Hvordan I laver opdelingen, kan være op til måden I arbejder på og hvilken granulær kontrol I ønsker over fx adgange og medlemmer.

Kommer snart: ⏰ Se vores "fra start til smart: Office 365 Teams Guide"

Fordele:

 • Et centralt udgangspunkt
 • Office 365 integration
 • Udvid Teams' egenskaber med plugins
 • Azure Active Directory integration
 • Færre mails, mere effektiv kommunikation

Planner

Tilgængelig med: BE, BP, E1, E3, E5

Planner er en simpel måde at administrere opgaveplanlægning og teamwork på. Appen giver dig mulighed for at organisere opgaver visuelt på et board, der viser alle de forskellige opgaver inden for dit teams plan. Hver opgave har sin egen flise med en titel og nogle detaljer om opgaven samt en forfaldsdato. Teammedlemmer er tildelt til hver opgave, så det er let at se, hvem der arbejder på hvad. Til sidst opretter du kolonner af opgaver - hvor kolonnerne kaldes 'buckets'. Hver bucket repræsenterer et forskelligt emne, og du kan bare tilføje opgaver til den. Planner er microsofts svar på Trello, som er et lignende system. Med planner får man rigtig meget ud af æsken, og bruger I Trello dag, kunne I overveje at gå helt over til planner.

Fordele:

 • Meget nemt at bruge
 • Minimalistisk grænsflade
 • Egner sig til simplere projektledelse
 • Kan bruges direkte inde fra Teams

Yammer

Tilgængelig med: BB, BS, BP, E1, E3, E5

Yammer er et socialt netværk til din virksomhed. Det er designet til at samle mennesker på tværs af organisationer i alle størrelser og former. Den bedste sammenligning er et Twitter for din organisation. Med Yammer kan du poste og dele indhold eller filer, deltage i aktuelle diskussioner og have din egen mening. Som mange former for sociale medier kan du opdatere, "like" ting, bruge hashtags og lave afstemninger.

Som de fleste Office 365-apps kan du oprette grupper, tilføje medlemmer og dele indhold.

Fordele:

 • Oplagt værktøj til at dele firma aktiviteter og personale arrangementer
 • Et bedre alternativ til e-mails inden for visse kategorier

Stream

Tilgængelig med: BB, BS, BP, E1, E3, E5

Videodeling er en af de ting, der kan være svære at gøre på en nem måde, skal det ligge på Sharepoint? Skal man bruge en ekstern platform? Stream giver virksomheden sin egen version af YouTube. Stream er i bund og grund en videostreaming og delings-applikation, der giver mulighed for at uploade videoindhold til forskellige "kanaler" og "grupper". Kanaler er en måde at samle videoer efter forskellige emner inden for en virksomhedsmæssig kontekst. Grupper er derimod også en måde at samle videoer til en bestemt gruppe brugere på - du kan tilføje tilladelsesindstillinger til grupper og kun give adgang til visse personer, f.eks. medlemmer af den gruppe. Du kan også oprette kanaler inden for dine grupper.

Uanset om det er grupper eller kanaler, tillader Stream dig at uploade, dele og se videoindhold inden for din virksomhed. Du kan nemt "følge" kanaler for at sikre dig, at du bliver underrettet, når det seneste indhold er blevet uploaded og er tilgængeligt for dig at se.

Igen er værktøj integreret til Teams, og det er derfor nemt at bruge Stream til at dele videomateriale påtværs af teams.

Fordele:

 • Video bliver mere og mere udbredt som formidlingsmedie. Stream er derfor et oplagt værktøj, at have I sin organisation.
 • Oplagt til medarbejder træning og/eller onboarding.

Delve

Tilgængelig med: BB, BS, BP, E1, E3, E5

Umiddelbart når man læser om Delve, lyder det farligt, men tag en dyb indånding. Bruger I allerede o365, har du muligvis allerede adgang til Delve. I så fald, log ind nu, og se hvDelve er en slags 'søge'-applikation, som giver dig mulighed for at få indsigt i hele din organisation. Appen serverer dig grundlæggende indhold, dokumenter og kollegainformation fra andre steder i din organisation - som den tror, vil være af interesse for dig. Det er informativt, men fuldstændig sikkert; Delve viser kun dokumenter, som du har tilladelse til at se.

Hvordan ved den, hvilke dokumenter der vil være af interesse for dig? Delve integrerer grundlæggende med SharePoint og OneDrive og trækker dokumenter, som enten genererer en masse aktivitet eller 'buzz' inden for virksomheden. Jo flere mennesker, der interagerer med et specifikt dokument, desto mere sandsynligt er det, at dokumentet vil blive synligt på medarbejderes Delve-hjemmeside. Delve finder også ud af, hvilke kolleger du interagerer mest med inden for Office 365, og viser dokumenter, som de har arbejdet på. Hvis du arbejder med dem regelmæssigt, vil du sandsynligvis finde deres dokumenter mere relevante eller nyttige end kolleger, du arbejder mindre med.

Du kan også søge efter en kollegas navn og Delve-profil. Brugere kan også tilføje bio-beskrivelser til deres egen profil og tilføje deres færdigheder, personlige detaljer, projekter, som de har været involveret i, og personlige interesser. Dette giver metadata, der så kan søges efter. Du kan også se, hvor kollegaen sidder i organisationen og hvem de rapporterer til - hvilket giver et nyttigt organisationsdiagram.

Fordele:

 • Opdag relevante og nyttige dokumenter, som du måske ikke vidste eksisterede. Brug mindre tid på at søge efter dokumenter.
 • Find og forbind med kolleger, der har de færdigheder eller erfaring, som du ønsker at trække på.
 • Tilladelsesindstillinger og evnen til at slukke for Delve betyder, at du har kontrol over privatlivets fred for dine dokumenter inden for din organisation.

Godt klaret 🥇, du er nået så langt!

👋 Du læser nu afsnit 2 af serien: Hvad indeholder Microsoft Office 365?

Shifts (på dansk Vagter)

Tilgængelig med: BB, BS, BP, E1, E3 and E5

Vagter er en app I Teams, der tillader medarbejdere og deres ledere at håndtere tid, kommunikere og dele informationer. Ikke alle organisationer har medarbejdere, der arbejder på skiftbasis, men Vagter er et effektivt værktøj, for de organisationer der gør. Brancher som hoteller, detailhandel og restauranter er eksempler på dem, der sandsynligvis vil drage fordel af Vagter I Teams.

Få mere at vide i vores vejledning 'Sådan bruger du Shifts i Microsoft Teams' ⏰ (Kommer snart).

Appen giver dig mulighed for at administrere vagtskemaer og for teammedlemmer at bytte vagter med hinanden. Vagter giver ledere mulighed for at kommunikere med holdet og dele dokumenter og informationer. Funktioner til øjeblikkelig beskedudveksling gør det muligt for medlemmer af holdet at kommunikere med hinanden individuelt eller i en gruppe.

Fordele:

 • Designet til både mobile enheder og desktop, så brugere kan bruge Vagter selvom de ikke har deres eget skrivebord eller computer.
 • Enkel vagtplanlægning med manager godkendelsesprocesser.
 • Enkel informationsudbredelse med dokumenter og beskedfunktioner.

Outlook og Exchange

Tilgængelig med: BB, BS, BP, E1, E3, E5

Mange af os er bekendte med Outlook. Selvom Outlooks funktionalitet strækker sig langt ud over blot e-mail og kalender, er disse de kernekomponenter i applikationen. Alle dine e-mails kan administreres her, og det samme gælder for din kalender - hvilket giver dig mulighed for at planlægge møder, administrere to-do lister og få påmindelser om opgaver.

Outlook er tæt integreret med mange af de andre Office 365-apps, hvilket giver dig mulighed for at gøre en stor mængde gennem Outlook. Det er nemt at dele links med kolleger til cloud-baserede dokumenter gemt på OneDrive og SharePoint, mens andre apps som 'Tasks', 'To-Do' og 'People' alle er tæt integreret. Bemærk; Outlook er en mailklient, dvs. et program hvorfra du kan læse dine e-mails. Exchange er navnet på den e-mail service, der giver dig din egentlige postkasse. Exchange kan købes uafhængigt af Outlook, og omvendt er der o365 pakker, hvor Exchange ikke er med som standard.

Fordele:

 • Tæt integreret med resten af O365 miljøet
 • Understøtter flere avancerede O365 funktioner som Teams møder, compliance og mailkryptering

OneDrive

Tilgængelig med: BE, BP, E1, E3, E5

Vi oplever I ny og næ forvirring, når det kommer til OneDrive og Sharepoint, hvad er forskellen og hvorfor skal jeg bruge begge dele? Vi har skrevet en dybere artikel om forskellen og synergien imellem de to applikationer her: OneDrive og Sharepoint, hvordan? Kommer snart

OneDrive er din cloud-lagring af Office 365. Det giver dig mulighed for sikkert at gemme og dele filer fra dine forskellige enheder. OneDrive giver dig mulighed for at indstille adgangsregler og filtilladelser, og du kan se, hvem der deler og modtager filer. Du kan endda slette en enhed eksternt, hvis den er mistet eller stjålet.

Med OneDrive kan du også samarbejde med kolleger og personer uden for din organisation ved at samarbejde om dokumenter; flere personer kan redigere i et dokument på samme tid, hvilket eliminerer behovet for flere versioner af det samme dokument og forhindrer en masse forvirring.

Fordele:

 • Læs, rediger og del filer på tværs af en række desktop- og mobil-enheder, herunder PC, Mac, Android og iOS.
 • Synkroniser lokale kopier af dokumenter, når du vil arbejde offline.
 • Samarbejd i realtid med samarbejde om dokumenter.

Sway

Tilgængelig med: BB, BS, BP, E1, E3, E5

Sway er en app, der giver dig mulighed for at oprette flotte og informative præsentationer, nyhedsbreve, historier og dokumentation. Selvom præsentationsaspektet kan få dig til at tænke på Microsoft PowerPoint, er der mange vigtige forskelle. Sway giver dig mulighed for at vælge mellem flere tilpasselige layout og stilarter ved hjælp af en drag & drop-stilindholdbygger. Sway kræver meget mindre indsats på design end noget som PowerPoint. Sway kan føles som den digitale version af en glossy magasin, med en balance mellem attraktivt design, engagerende information og imponerende visuelle elementer.

Sway opfordrer til brug af en række forskellige indholdstyper, herunder: lyd, fortælling, video, billeder og tekst. PowerPoint kan være mere passende til datatunge forretningspræsentationer, mens Sway er mere fokuseret på at tilbyde en rig multimedieoplevelse for en læser - passende til en hel række formål og målgrupper.

Enhver med en Microsoft-konto kan prøve Sway, så besøg https://sway.com/ hvis du vil udforske dets muligheder.

Fordele:

 • Visuelt imponerende dokumentoprettelse uden behov for design-erfaring.
 • Designet til at understøtte multimedieindhold.
 • Rediger i din webbrowser og del nemt dine Sways online som links eller integrér dem på din hjemmeside.
 • Download som PDF-filer til offline visning.

SharePoint

Tilgængelig med: BB, BS, BP, E1, E3, E5

SharePoint er en dokumentstyrings-, samarbejds- og kommunikationsløsning for virksomheder i alle størrelser. Mange virksomheder vil bruge SharePoint som et intranet, hvor virksomhedsbrede oplysninger centraliseres og stilles til rådighed for medarbejdere, f.eks. nyhedsartikler, opdateringer og medarbejderressourcer som virksomhedshåndbøger. SharePoint er også et kommunikations- og samarbejdscenter for medarbejdere. Team Sites og Communication Sites giver medarbejderne mulighed for at oprette rum, hvor de kan dele indhold, gemme filer og integrere "webdele". Webdele er essentielt noget, du kan tilpasse og tilføje til dine websteder, f.eks. liveanalyser, dine sociale medie-feeds eller links til andre sider inden for dit websted. Du kan nemt vise indhold som videoer og præsentationsslides på dine websteder og skabe en fantastisk brugeroplevelse for dig og dine kolleger.

Da SharePoint bruger skyen, kan brugerne samarbejde på de samme dokumenter i realtid. Der er ikke længere en undskyldning for flere kopier af det samme dokument med filnavne, der inkluderer forfatterens initialer (som ofte resulterer i forvirring og duplikering af arbejdsindsats blandt medarbejdere). Hvert dokument har en versionsoversigt i SharePoint, hvilket betyder, at der altid er en liste over tidligere versioner af dit dokument, som du kan gå tilbage til, hvis noget går galt. Hvis nogen ved et uheld sletter vigtige tal fra et Word-dokument, kan du simpelthen hente en tidligere version, der stadig inkluderer den vigtige information, og komme op at køre igen på sekunder.

Fordele:

 • Dokumenthåndtering med automatisk versionhistorik
 • Realtids samarbejde med kolleger om dokumentation
 • Firmaintranet, der giver dig mulighed for at offentliggøre indhold inden for din organisation
 • Samarbejdsområde med Team Sites, der øger produktiviteten

Power BI

Inkluderet i: E5 men kan tilkøbes til andre licenser

Power BI er et forretningsanalyseprogram, der er designet til at give kraftfulde forretningsindsigter. Det giver dig mulighed for at analysere og visualisere hundredvis af forskellige datakilder, på en simpel måde. Med tilpasselige dashboards og interaktive rapporter kan du visualisere komplekse data gennem smukke grafiske visninger.

De data typer, som du kan tilføje, er utroligt varierede. For eksempel kan du vælge at analysere data fra kilder såsom Excel, Access, dit CRM-system, Google Analytics eller Microsoft Exchange - og meget mere.

Power BI er designet til at være enkel og intuitiv, så alle kan tilslutte, analysere og rapportere data. Du kan endda indtaste forespørgsler på naturligt sprog om data, og hvor det er muligt, vil Power BI præsentere data visualiseringer, der svarer på dit spørgsmål.

Fordele:

 • Realtidsdata for dine vigtigste forretningsmæssige målinger
 • Forbyggede og tilpasselige dashboards med forbindelser til et stort udvalg af forretningsapplikationer
 • Visualiser data fra både lokale og cloud-baserede kilder
 • Udgiv imponerende rapporter visuelt og del dem sikkert og nemt
 • Enterprise governance og sikkerhed

Godt klaret 🥇, du er nu nået endnu længere

👋 Du læser nu afsnit 3 af serien: Hvad indeholder Microsoft Office 365?

PowerApps

Tilgængelig med: BB, BS, BP, E1, E3, E5

PowerApps giver brugerne mulighed for at oprette forretningsapplikationer til web eller mobil, uden udviklings- eller kodningsoplevelse. Ved hjælp af en træk-og-slip-stil kan du oprette apps i din browser eller på mobil. PowerApps inkluderer en række skabeloner til forskellige typer apps, mens du også kan starte fra bunden med en blank side. Du forbinder data til appen (enten ved at linke til eksterne data eller tilføje data inde i appen) og bygger appen ved hjælp af Excel-lignende formler og din logik.

Mens app-oprettelse helt sikkert lyder kompleks og meget teknisk for mange mennesker, kan du vælge at oprette meget enkle apps såvel som meget komplekse. Mere og mere dokumentation frigives af Microsoft for at hjælpe brugere med at lære om og bygge PowerApps.

OBS PowerApps er begrænset på nogle licenser. Afhængigt af hvad I skal, kan der forekomme meromkostninger ved brug af connectors mv.

Fordele:

 • Opret kraftfulde forretningsapps uden udviklings- eller kodningsevner
 • Drag-and-drop-builder til mobile og webapplikationer
 • "Funktion uden kode" betyder, at interne udviklere ikke kan ændre appen eller tilføje tilpasninger ud over, hvad der er muligt med PowerApps - for at opretholde kontrol.

Power Automate (tidl. Flow)

Tilgængelig med: BB, BS, BP, E1, E3, E5

Power Automate giver slutbrugere mulighed for at automatisere processer og workflows uden tekniske færdigheder. Det forbinder de forskellige apps, du vælger, så du kan oprette tilpassede automatiserede processer, der hjælper dig med dit daglige arbejde. Du kan f.eks. vælge en app som Outlook og linke den til OneDrive, så alle e-mail-vedhæftninger, du modtager, automatisk gemmes i en bestemt OneDrive-mappe. Flow er Microsofts version af lignende webbaserede tjenester som IFTTT og Zapier.

De apps, som Power Automate fungerer med, er ikke begrænset til Office 365-apps. Power Automate fungerer med en hel række ikke-Microsoft-apps såsom YouTube, WordPress, Slack, MailChimp, og mange andre populære softwareprogrammer.

Du kan gennemse forhåndsdefinerede 'skabeloner', som er populære automatiseringer, som du kan installere med det samme. Du kan også indstille Power Automate til automatisk at dele dine nye Instagram-fotos til Twitter eller gemme Facebook-kommentarer i et Excel-regneark. Alle disse eksempler er skabeloner, der er klar brug i dag. Det er imidlertid også muligt at oprette dine egne flows ved at konstruere en automatiseringsproces ved hjælp af drag and drop og ved at tilføje forskellige apps, trin og betingelser.

Læs her om hvordan vi brugte P.A. til at automatisere opgave oprettelse I Teams og Planner, så de fulgte regnskabskalenderen: Kommer snart

OBS der er en række begrænsninger for Power Automate på de forskellige licenser, se mere her: P.A. licensering

Fordele:

 • Tillader brugere at oprette automatiserede processer, der kan hjælpe med deres arbejdsgange.
 • Øger produktiviteten.
 • Designet til at integrere med et stort udvalg af forretnings- og sociale applikationer.

Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint and OneNote)

Tilgængelig med: BB, BS, BP, E1, E3, E5 (BE og E1 inkluderer kun web versionerne af Word, Excel, PowerPoint og Outlook)

Microsoft Office behøver ingen introduktion. I en nøddeskal tilbyder Word kraftfuld tekstbehandling, Excel giver dig mulighed for at administrere og manipulere data ved hjælp af regnearksdokumenter, mens PowerPoint er mange menneskers foretrukne software til at skabe diasbaserede præsentationer. Outlook er en meget populær e-mail-, kalender- og opgavestyringsapplikation.

OneNote, måske ikke helt så kendt for den gennemsnitlige bruger som de andre Office-apps, er et notetagnings applikation. OneNote giver dig mulighed for at oprette sider, noter, lave skitser og tilføje billeder. Du kan også løse ligninger ved hjælp af en intuitiv "Matematik" funktion, optage lydnoter og søge efter akademiske forskningsartikler ved hjælp af et "forskningsværktøj".

Med Office 365 kan du få fulde desktop-versioner af disse Office-apps eller nogle gange kun webbaserede versioner (dette afhænger af din plan). Office opdateres løbende, så du har den bedste version af Microsofts software med de nyeste funktioner. Office 365 er en cloud-baseret service, så det er let at gemme dine dokumenter fra Office direkte i skyen (OneDrive) eller SharePoint. Men det er også nemt at gemme dine dokumenter på din computer eller lokale netværk. Hvor du arbejder på dokumenter gemt på SharePoint eller OneDrive, tillader Office 365 dig at samarbejde på dokumenter med kolleger samtidig - dvs. arbejde i det samme dokument på samme tid.

Fordele:

 • Den er meget integreret med andre Office 365-apps, hvilket muliggør intelligente og produktive arbejdsprocesser.
 • Cloud-integration med OneDrive/SharePoint gør det nemt og problemfrit at samarbejde og dele.
 • Tilgængelig som web-apps til situationer, hvor du ikke har adgang til desktop-apps fx fra en tablet.

Bookings

Tilgængelig med: BB, BS, BP, E1, E3, E5

Microsoft Bookings er en webbaseret applikation designet til små og mellemstore virksomheder, der ønsker at forenkle deres bookinger og reservationer. Med Microsoft Bookings kan kunder nemt booke aftaler online 24/7 uden behov for opkald eller e-mails. Du kender måske lignende løsninger fra fx. Hubspot eller Calendly

Applikationen synkroniseres med din Outlook-kalender og giver dig mulighed for at planlægge og administrere bookinger, tilføje eller ændre reservationer. Du kan også tilføje tjenester, medarbejdere og lokationer og tilpasse dine bookingformularer og bekræftelsesmeddelelser.

Kunder kan reservere tjenester via en brugervenlig online booking-side, hvor de kan vælge et mødeformål, en dato og et tidspunkt, og derefter angive deres kontaktoplysninger. Microsoft Bookings genererer automatisk mødeindkaldelser og sender dem til både kunde og medarbejder.

Samlet set kan Microsoft Bookings hjælpe dig med at spare tid og opnå mere effektivitet ved at automatisere og forenkle din booking- og reservationsservice.

Fordele:

 • Bookings gør det nemt for kunder at planlægge og booke aftaler online, hvilket sparer tid for virksomheder og gør det nemmere at administrere tidsplaner.
 • Bookings sender automatisk påmindelser til kunder om deres aftaler, hvilket reducerer antallet af "no-shows" og hjælper med at opretholde en effektiv tidsplan.

Forms

Tilgængelig med: BB, BS, BP, E1, E3, E5

Microsoft Forms er et webbaseret værktøj til at oprette spørgeskemaer, afstemninger og quizzer. Det gør det muligt for dig at oprette professionelle spørgeskemaer og afstemninger på en nem måde uden at have teknisk viden.

Med Microsoft Forms kan du tilpasse spørgsmålene og svarene, tilføje billeder og videoer, vælge forskellige svarmuligheder og tilføje flere sider til dit spørgeskema. Du kan også vælge at dele dit spørgeskema med andre ved at sende et link eller integrere det på en hjemmeside.

Når nogen besvarer dit spørgeskema, indsamler Microsoft Forms automatisk dataene og organiserer dem på en overskuelig måde. Du kan eksportere dataene til Excel for at analysere dem yderligere.

Microsoft Forms er en del af Microsoft 365-pakken og kan integreres med andre Microsoft-tjenester, såsom SharePoint og Teams.

Fordele:

 • Nem oprettelse af professionelle spørgeskemaer og afstemninger uden teknisk viden.
 • Automatisk indsamling og organisering af data.
 • Mulighed for at integrere med andre Microsoft-tjenester, såsom SharePoint og Teams.

Viva Insights

Tilgængelig med: BB, BS, BP, E1, E3, E5 (bemærk, kun de basale Insights funktioner er tilgængelige uden en Viva specifik licens)

Viva Insights er en del af Microsofts Viva-platform, som er en digital løsning for medarbejdernes trivsel og produktivitet. Viva Insights specifikt er et værktøj til at give medarbejdere og ledere indsigt i deres arbejdsvaner og samarbejdsmønstre ved hjælp af data og analyser.

Insights giver bl.a. mulighed for at skabe ro og tid tilfordybelse ved at påvirke, hvordan resten af O365 økosystemet arbejder omkring medarbejderen. Værktøjer til bl.a. meditation er også tilgængelig. Fokus er på at skabe et bedre digitalt arbejdsmiljø for brugeren.

Viva Insights giver medarbejdere mulighed for at se på deres egen arbejdsdag og få indsigt i, hvordan de bruger tid og ressourcer. Det kan hjælpe medarbejdere med at finde en bedre arbejdsbalance og identificere områder for personlig vækst og forbedring.

For ledere giver Viva Insights et overblik over, hvordan teamet arbejder og samarbejder, og giver indsigt i, hvordan man kan forbedre produktiviteten og trivslen for medarbejderne. Ved at bruge data fra Microsoft 365 og LinkedIn kan Viva Insights hjælpe ledere med at identificere succesfaktorer og udfordringer i organisationen og udvikle planer for at forbedre disse områder.

Fordele:

 • Mulighed for at få indsigt i medarbejdernes arbejdsvaner og samarbejdsmønstre for at forbedre trivsel og produktivitet.
 • Brug af data og analyser til at identificere succesfaktorer og udfordringer i organisationen.

Lists

Tilgængelig med: BB, BS, BP, E1, E3, E5

Microsoft Lists er en cloud-baseret app, der giver brugerne mulighed for at oprette, organisere og dele lister med andre. Det kan bruges til at administrere en bred vifte af opgaver, fra projektopgaver til inventar og mere.

Med Microsoft Lists kan brugerne oprette tilpassede lister med forskellige kolonner og felttyper, såsom tekst, tal, dato og mere. Derudover kan de tilføje forskellige visninger, såsom et Kanban Board eller et Gantt-diagram for at organisere og få overblik over opgaver på en mere visuelt tiltalende måde.

Brugerne kan også samarbejde på tværs af organisationen ved at dele lister med andre og give dem tilladelser til at tilføje, redigere eller slette elementer. Derudover kan de også integrere lister med andre Microsoft-apps som f.eks. Teams, Outlook og PowerApps for at få en mere sømløs arbejdsoplevelse.

Microsoft Lists er en del af Microsoft 365 og er tilgængelig på tværs af forskellige enheder og platforme, herunder web, mobil og desktop.

Fordele:

 • Nem og hurtig oprettelse af lister til organisering og sporing af opgaver, information og ressourcer.
 • Tilpasningsmuligheder til at opfylde specifikke behov og workflows i din organisation, fx med brugerdefinerede kolonner, formularer og visninger.
 • Integreret samarbejde, deling og sikkerhedsfunktioner, så flere brugere kan arbejde på samme liste, og data beskyttes og holdes sikre.

Whiteboard

Tilgængelig med: BB, BS, BP, E3, E5

Microsoft Whiteboard er en app, der giver brugerne mulighed for at samarbejde omkring ideer og skitser på en virtuel hvid tavle. Appen er designet til at være intuitiv og brugervenlig, og giver brugerne mulighed for at tegne, skrive noter, indsætte billeder og samarbejde med andre brugere i realtid. Nogle af de vigtigste funktioner inkluderer muligheden for at dele whiteboards med andre brugere og integrere med andre Microsoft-apps som Teams og OneNote. Whiteboard-appen er tilgængelig på en række enheder, herunder Windows 10, iOS og Android, og kan bruges både individuelt og i grupper.

Fordele:

 • Flere brugere kan arbejde på samme whiteboard i realtid, uanset hvor de befinder sig.
 • Whiteboard kan bruges på en række enheder, herunder tablets, pc'er og interaktive skærme.
 • Whiteboard kan integreres med andre Microsoft-apps og -tjenester, såsom Teams, OneNote og PowerPoint.

Loop

Tilgængelig med: BB, BS, BP, E3, E5

Microsoft Loop er et af de seneste skud på stammen af kollaborativeprogrammer, der forsøger at gentænke måde vi organiserer vores viden på. Programmet låner rigtig meget af sit design og sin struktur fra Notion o.lign. programmer. Forskellen er, at det integrere med resten af O365 værktøjskassen, hvilket giver det nogle store fordele over fx. Notion.
Ligeledes er det inkluderet I de fleste O365 licenser, hvilket også er et stort plus.

Loop kan bedst betegnes som en krydsning mellem OneNote, Word og Excel. Programmet kombinerer nogle avancerede funktioner fra hvert system, I ét kollaborativt miljø. Enkelte tekst dokumenter bliver til sider, som man kan linke I mellem, og tabeller eller billeder kan ligeledes linkes til andre sider.

Derudover kommer Loop pakket med en række templates, så det kan bruges til både planlægningsarbejde, organisering af indhold, og meget mere.

Fordele:

 • Nemmere at arbejde på tværs af flere "filer", for indholdet er nu dynamisk tilgængeligt og ikke fanget I én fil.
 • Mere end blot et tekstprogram. En række funktioner gøre tabel og medie arbejde nemmere.

To Do

Tilgængelig med: BB, BS, BP, E1, E3, E5

Microsoft To Do er en applikation, der hjælper dig med at organisere og administrere dine opgaver og aktiviteter. Appen er tilgængelig på tværs af flere platforme, herunder mobil, desktop og web. Nogle af dens funktioner inkluderer muligheden for at oprette flere opgavelister, tilføje opgavebeskrivelser, angive påmindelser og deadlines, dele opgaver med andre og kategorisere opgaver med etiketter. Appen integrerer også med andre Microsoft-apps som Outlook og Teams, så du kan se dine opgaver i de pågældende programmer. To Do taler sammen med bl.a. Planner, så du kan tilrettelægge din dag med udgangspunkt I de opgaver, du er blevet tildelt via Planner.

Fordele:

 • To Do appen er tilgængelig på tværs af platforme, herunder Windows, Android, iOS og web. Det betyder, at du altid kan tilgå dine opgaver uanset hvor du er.
 • Du kan tilpasse appen til dine egne behov ved at oprette opgavelister, tilføje opgaver og påmindelser, og organisere dem ved hjælp af forskellige farver og tags.
 • To Do er integreret med andre Microsoft-apps som Outlook og Teams, så du kan oprette opgaver direkte fra disse apps og få en samlet oversigt over alle dine opgaver.

Godt klaret 🥇, Nu kommer vi til den virkeligt spændende del. Hæng ved lidt endnu 🧗‍♂️

Security & Compliance applikationer

Tilgængelig med: E3, E5

Legal hold er en service, der giver dig mulighed for at beskytte information i tilfælde af en forestående retssag, der involverer medlemmer af din organisation. E-mails og data inden for din virksomhed kan betragtes som bevis og kræver beskyttelse og arkivering. Legal hold giver dig mulighed for at sikre postkasser, mapper og filer - så du kan forhindre brugere i at slette elementer, der kan være retslige beviser permanent. I stedet for at arkivere og holde alt kan du vælge kun at holde visse oplysninger, der anses for relevante.

eDiscovery

Tilgængelig med: E3, E5

eDiscovery giver dig mulighed for at identificere elektroniske filer og oplysninger, der kan betragtes som beviser for retssager. I tilfælde af en sådan situation kan det være vigtigt at have adgang til oprindelige filattributter, indhold, metadata, tidsstempler, forfatter og modtagere. eDiscovery kan hjælpe med at bevare disse filattributter, så organisationen kan demonstrere, at der ikke er blevet manipuleret med de filer, der skal bruges som bevis.

eDiscovery hjælper med dataopdagelse ved at tillade søgning efter nøgleord på flere placeringer og fjernelse af duplikater, hvor den samme fil opdages i flere søgninger. Tilladelser til filtrering af indholdssøgning gør det muligt at forhindre personen, der udfører eDiscovery, i at få adgang til materialer, der ikke er relevante for søgningen. For eksempel kan søgningen begrænses til en bestemt undergruppe af postkasser eller indhold, der opfylder en bestemt sæt af kriterier. Du kan også indstille søgningen til at hente uindekserede elementer såsom adgangskodebeskyttede eller krypterede filer, som måske skal gennemses.

Advanced eDiscovery

Tilgængelig med: E5

Advanced eDiscovery tilbyder yderligere funktioner til standard eDiscovery. Ved at køre en søgning af dataene inden for din organisation (for data, der er relevante for en given retssag), kan du indsamle disse data og køre dem gennem de analytiske funktioner i advanced eDiscovery. Ved at bruge analyseværktøjer som tekstanalyse, maskinlæring og relevans/predictive coding kan din virksomhed behandle betydelige mængder af virksomhedsdata for at bestemme, hvilke filer og e-mails der er relevante for den pågældende retssag. Når du har indsnævret de data, der sandsynligvis er relevante, kan denne datasæt eksporteres fra Office 365 til yderligere gennemgang og analyse under den retslige proces.

Customer Lockbox

Tilgængelig med: E5

Kunde-Lås er en måde at give dig fuld kontrol i det usandsynlige tilfælde, at en Microsoft-tekniker skal have adgang til dine data for at løse et problem. De fleste af Microsofts tjenester vil kræve næsten ingen interaktion mellem en Microsoft-medarbejder og din organisations indhold. Men i sjældne tilfælde, hvor Microsoft har brug for adgang til at støtte dig med et problem, vil adgang blive søgt gennem Lås. Lås er en adgangskontrolteknologi med strenge og flere niveauer af adgangsgodkendelser inden for Microsoft. Alle adgangskontrolaktiviteter logges og revideres. Du kan også styre Lås-processen, så en Microsoft-tekniker ikke kan få adgang til dine data uden dit samtykke. Lås vil give dig en adgangsanmodning, herunder hvilken problem anmodningen relaterer til. Dette giver dig mulighed for at vurdere anmodningen og beslutte, om du vil godkende eller afvise den. Adgangsanmodningerne er tidsbegrænsede og udløber, hvis de ikke accepteres - de lukkes også, når et problem er løst.

Advanced Data Governance

Tilgængelig med: E5

Data governance-værktøjer giver dig mulighed for at styre, hvilke data din organisation beholder og bortskaffer. At beholde unødvendige og potentielt upassende data kan efterlade nogle organisationer eksponeret, hvis der opstår et brud på datasikkerheden. For eksempel kan det være unødvendigt at beholde personlige oplysninger om tidligere medarbejdere eller kunder; overflødig data kan nemt bortskaffes, når det ikke længere er nødvendigt. Advanced Data Governance hjælper virksomheder med at finde deres vigtigste og overflødige data ved hjælp af maskinlæring.

Med Advanced Data Governance har du adgang til proaktive politik-anbefalinger og automatiske data-klassificeringsprocesser; som giver dig mulighed for at beholde eller slette data afhængigt af dine præferencer. Du kan tilpasse alarmer til at underrette dig, når visse dataaktiviteter finder sted, mens standardalarmer underretter dig om eventuelle risici for datastyring, f.eks. uventet massefil-sletning af en bruger.

Office 365 Advanced Security Management

Tilgængelig med: E5 (tilgængelig som en tilføjelse til andre enterprise-planer)

Advanced Security Management inkluderer: trusselsdetektion, forbedret kontrol og opdagelse og indsigt.

Med opdagelse af trusler kan du identificere sikkerhedsproblemer og højrisiko- og usædvanlig brug. Dette kan gøres ved at oprette anomalidetektionspolitikker - dette gør det muligt at scanne brugeraktivitet og evaluere den mod en bred vifte af risikoindikatorer. Adfærdsanalyse identificerer også brugeradfærd, der kan betragtes som risikabel; IT-teams kan derefter vurdere brugeraktivitet og beslutte, om de skal gribe ind.

Med avanceret kontrol kan man etablere politikker og spore visse brugeraktiviteter mod dem. For eksempel kan IT-teams spore, om brugere gør noget, der kan indikere en risiko, f.eks. tilmeldingsforsøg fra utroværdige IP-adresser eller download af store datamængder. Meddelelser vil advare IT-teamet, hvis der kræves undersøgelse af nogen usædvanlig aktivitet.

Med opdagelse og indsigt kan IT-teams se på virksomhedsomfattende brugen af Office 365, 3. parts applikationer og andre cloud-produktivitetstjenester. Nogle brugere inden for organisationen kan bruge applikationer, der er eksterne for virksomhedens IT, f.eks. bruge cloud-lagringsapplikationer som Dropbox, samtidig med at de bruger eksterne webmail og andre applikationer. Med Microsofts avancerede sikkerhedsstyring kan du opdage disse applikationer, der anvendes, og identificere, hvor meget skygge IT, der finder sted inden for virksomheden.

Office 365 Advanced Threat Protection

Tilgængelig med: E5 (tilgængelig som en tilføjelse til andre enterprise-planer)

Microsofts Office 365 Advanced Threat Protection (ATP) hjælper med at beskytte din virksomhed mod skadelige angreb gennem flere metoder. ATP scanner e-mailvedhæftninger og URL-links, blokerer skadelige filer i online biblioteker, kontrollerer e-mails for spoofing og opdager phishing-forsøg. En karantænefunktion holder e-mails tilbage, som anses for at være spam, phishing, indeholde malware eller opfylde specifikationerne i politikker, der er fastsat af IT-afdelingen.

IT-teams kan sætte tilladelser og politikker, som bestemmer, hvilke vedhæftninger, links og e-mails der anses for at være sikre. Rapportering i ATP giver dit IT-team et overblik over organisationen og hvordan trusler opstår og håndteres af ATP. IT-teams kan også sende mistænkelige filer til Microsoft til test og analyse, så du kan finde ud af, om visse filer er sikre.

Godt klaret 🥇🥇🥇🥇 Du blev ved til den bitre ende.

Bo Diechmann

CEO

Brug for en snak? Kontakt os gerne.