PIM til Teglværk

PIM til Teglværk

RandersTegl case: STEN


Mursten er ikke bare mursten.

RandersTegl ønskede at gå online med deres produktdata, og få det samlet i et centralt værktøj

Udfordringen

I byggeriet stilles der store krav til dokumentation. Når sten ruller ud af ovnen og skal pakkes, er det vigtigt at produktinformationen på etiketten svarer til stenen på pallen. Med skiftende batches og produktioner, er dette en ikke triviel opgave at løse. Hidtid blev dokumentationsopgaven løst ved at fremstille offline dokumenter, der efterfølgende skulle konverteres til pdf'er og herefter uploades til deres hjemmeside. Parallelt med har de opsat en specifik etikette i et generisk labelprogram, for derefter at flytte det offline over på en industriprinter. Processen var langsomlig og åbnede op for en del håndteringsfejl, både i produktions- og versioneringsøjemed.

Løsningen

Første opgave var at få samlet produktdata i ét system. Systemets produktdatabase blev den centrale sandhed, der skulle sikre at der ikke opstod konfliktende versioner. Herefter var der primært to systemer, der skulle have adgang til produktdata. Firmaets hjemmeside med produktblad, hvor kunder og samarbejdspartnere kan læse gældende datablade samt produktionsanlæggets etikette printer. En tilpasset printserver håndtere kommunikationen mellem server og industriprinter, og sikrer at format og layout passer til printerenskrav. Til systemet udvikles en funktion, der sørger for, at de direkte fra systemet kan de publicere gældende datablade til deres hjemmeside.

Samarbejdet

RandersTegl kontaktede ALCO med en udfordring. Sammen med ALCO identificerede de behovene og arbejdsgangene til en smartere og bedre håndtering af datablade. ALCO optegnede en serie af grænseflader, der viste de forskellige use cases og brugeroplevelse. Efter en række iterationer og gennemgange, satte ALCO sig for, at implementere systemet som en SaaS løsning, bygget på Ruby On Rails.